2017 m. rugpjūčio 17 d., ketvirtadienis

Vasaros grojaraštis

Ši vasara, jei kalbant apie muziką, buvo tyli ir rami. Dėl to, nes daugiau klausiau ne grupių ar atlikėjų, bet paukščių čiulbėjimo, jūros ošimo, medžių šlamėjimo. O jei ir klausiau muzikos, tai dažniau ne trankaus roko, kokio įprastai klausau, bet ramių ir lėtesnių dainų. Vasarai prasidėjus spotify programėlėje susikūriau vasaros grojaraštį, kurį pavadinau „magical summer vibes“ ir bėgant dienoms vis ką nors įtraukdavau į šį sąrašą, o geriausiomis dainomis, kurios alsuoja ta magija, šiandien noriu pasidalinti ir su jumis.

1. Mimicking birds - Walking in the air. Pradedu nuo šios ne dėl to, jog ji gražiausia, nes taip dainų niekada neskirstau. Dažnai net paklausta, kokia mano mėgstamiausia daina šiuo metu, nežinau ką atsakyti. Ji pirma dėl to, nes būtent su ja prasidėjo mano vasara, pasivaikščiojimai, atradimai, todėl ją ir įtraukiau į grojaraštį, ir aprašiau čia pirmąją. Melodija nuostabi, bet, sakyčiau, šįkart man netgi labiau už muziką patiko žodžiai.

2. Jake Bugg - Two fingers. Ši daina, sužavėjusi nuo pat pirmo akordo, atrasta buvo likus porai dienų iki vasaros, o tada perklausyta daugybę kartų. Tiesa, prasidėjus liepai ją truputį primiršau, tačiau dabar įsijungus vėl labai gera ir smagu klausyti. Ji nėra tokia rami ir tyki, kaip daugelis kitų klausytų, bet, matyt, karts nuo karto man vis dėl to reikėdavo bent truputį trankesnių melodijų, nes be gero roko negaliu gyventi, rimtai.

3. The Smiths - There is a light that never goes out. Jei praeitą vasarą šios grupės dainą „Asleep“ kokias dvi savaites leidau kasdien po dešimt kartų (jos vis dar neatstoja jokia kita daina), tai dabar negaliu nustoti klausyti šitos. Taip pamilau The Smiths, kad kone kiekviena jų daina man ypatinga ir graži, vokalisto balsas - nerealus, o ką jau kalbėti apie gražius grupės narius (taip, ir tai šį tą reiškia). Jei dar truputį apie konkrečiai šią dainą, tai youtubėj komentaruose kažkas parašė „Jesus, still one of the greatest songs of all time“ ir tam aš labai labai pritariu.

4. Alex Turner - Hiding Tonight. Manau, jog daugelis iš mūsų žino arktines beždžiones (angl. Arctic Monkeys), mintinai moka jų singlus „Do I wanna know?“, „R U Mine“ ir „Arabella“, tačiau ar kada klausėt šios grupės vokalisto Alexo solinių dainų? Jei ne, tikrai rekomenduoju, nes jos nuostabios. Labiausiai man patinka būtent ši - tokia skleidžianti viltį ir raminanti bei kiek liūdnesnė, bet nuostabiai graži „It's hard to get around the wind“. Jei iki šiol žavėjotės Alex Turner, tai dabar tik dar labiau pamilsit, patikinu.

5. Foster The People - Pumped up Kicks. Ši daina vėl gi toli gražu ne rami, todėl ir buvo klausoma ne tokiais ramiais momentais. Ji - viena tokių, kurią paleidus tik ir norisi šokti, juoktis ir švęsti gyvenimą. Puikiai suprantu, jog daina pasakoja ne apie tai, ji daug rimtesnė, kaip sakė pats autorius - „ I wanted to get inside the head of an isolated, psychotic kid“ and „bring awareness“ to the issue of gun violence among youth, which he feels is an epidemic perpetuated by „lack of family, lack of love, and isolation.“, tačiau viename iš ankstesnių savo įrašų jau minėjau, jog paprastai man imponuoja muzika, ne žodžiai.

6. Radiohead - You and whose army? Ilgą laiką bandžiau suprasti, apie ką ši daina, vėliau -išsiaiškinti interneto pagalba. Taip beieškant radau komentarą, kuris puikiai apibūdins tai, ką noriu pasakyti: „Fuck interpretations, this song is incredible. So uplifting but cold and heartless at the same time.“ Radioheadai - stebuklas, ši daina, kaip ir visos kitos - magiška ir kažin, ar dar reikia ką nors pridurti.



Štai kaip skambėjo mano vasara, o jei patiko ir norit daugiau, tai visada galit nueit į spotify ir susirasti mano grojaraštį „magical summer vibes“. Iki (tikiuosi, greito) susitikimo!
Su meile, Gabrielė



5 komentarai:

  1. Žinai, patiko man tavo muzika; greičiausiai todėl, kad priminė, kaip pati rašydavau tokio tipo įrašus (kurie jau ilgokai yra ganėtinai smerktini) ir klausydavausi panašaus tipo dainų. Žmonėms vis tik kelia prieraišumą tai, kas artima. Kas primena. Dabartį, praeitį - dalelę savų minčių.
    Vis tik nieko blogo. Netgi puiku.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesą sakant, retai rašau tokio tipo įrašus, nes jaučiu, jog tai ne man. Nors savojo stiliaus dar neatradau, vis dėl to įnirtingai ieškau ir bandau suprasti, apie ką rašyti man sekasi geriausiai.
      Smagu, jog prisiminei ir ačiū, kad perskaitei. :)

      Panaikinti
  2. labai geras tavo muzikos skonis. dėkinga už pasiūlymus:)
    tik neradau tavo grojaraščio per Spotify, gal galėtum numest nuorodą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Rusne! Hm, keista, patikrinau, ar nėra „secret“, bet, regis, viskas gerai. Nuorodos niekaip negaliu numesti, nes naudojuosi spotify programėle. :( Gal pabandyk susirasti mano profilį (gabrielyteboom) ir ten pažiūrėti?

      Panaikinti